Tévhitek a munkaerő kölcsönzésről

Kedves Álláskereső!

Biztonságos és hosszú távú munkalehetőségek közül választhatnak szolgáltató partnereinknél, munkaerő kölcsönzéses formában. Ehhez néhány hasznos információt szeretnénk eljuttatni Önöknek erről a foglalkoztatási formáról.

 

A munkaerő-kölcsönzésről - Mit is jelent az, hogy munkaerő kölcsönzés?

A munkavállaló a kölcsönbeadóval áll munkaviszonyban, vele köt munkaszerződést, tőle kapja havi bérét, de a munkavégzés a kölcsönbe vevő telephelyén, és az általa meghatározott módon történik. Az egyenlő elbánás elve alapján a kölcsönzött munkavállalók kezelése és bérezése ugyan azon elvek alapján kerül megállapításra, mint a kölcsönbevevő saját, belsős munkavállalói esetében.

 

Tévhitek a munkaerő kölcsönzésről

 

1. Munkabér

Téves az a rémhír, hogy a kölcsönző cég bármit is levon a fizetésből! A kölcsönző épp olyan munkáltató, mint bármely más cég! A munkabér ugyan azon feltételek szerint kapja a munkavállaló. Akik levonnak bármilyen összeget a bérből, nem munkaerő kölcsönző cégek! Ők brigádokat gyűjtenek alkalmi munkára – úgynevezett alvállalkozók.

 

2. Egyéb juttatások

A béren kívüli juttatások (utalványok, kártyák) szinte minden esetben ugyan úgy megilletik a kölcsönzött munkavállalót is. A munkába járás és egyéb szociális juttatások is ugyan azon feltételek mellett járnak! Azaz, a cégek saját munkavállalóihoz képest, nem kerül semmilyen extra költség levonásra semmilyen formában! Sőt, adott esetben például a munkába járás feltételei kedvezőbbek is lehetnek, ha a kölcsönző biztosítja azt.

 

3. A munkavállalás ideje

A kölcsönzők általában hosszú távú, bejelentett munkaviszonyt kínálnak. Egyes esetekben rugalmas munkaszervezéssel lehetőség van úgy szervezni a mindennapokat, hogy az otthoni teendőkre is jusson kellő idő. Más esetekben a vállalatokkal megegyező beosztással vállalhat munkát.

 

 

Akkor mi a különbség, miért is szükséges a kölcsönző cég?

A cégek saját érdekeiknek megfelelően alkalmazhatnak kölcsönzött munkaerőt. Egyrészt pénzügyi okok miatt, másrészt így olyan emberek közül választhatnak majd saját munkavállalót, akit nem kell betanítania, hiszen már dolgozott az adott munkakörben. A betanítás plusz költséget jelent a cégeknek, amit így megspórolhatnak.

 

 

A Work Force Kft.-ről 

A Work Force több mint 10 éve Magyarország meghatározó munkaerő kölcsönző cége. 100 %-ban magyar tulajdonban lévő cég. Országos irodahálózatunknak köszönhetően munkavállalóink könnyen és gyorsan kapcsolatba tudnak lépni velünk, kollegáink bármikor örömmel állnak rendelkezésükre. Állás kínálatunkban a szellemi pozícióktól a betanított és szakmunkás állásokig minden megtalálható.
 

Ami a Work Force mellett szól:

 • Sok éves tapasztalatunk van abban, amit csinálunk.
 • Minden hónapban pontosan utaljuk a munkabért.
 • 100%-ban bejelentett munkahelyeket kínálunk munkavállalóink számára.
 • Tapasztalt projektvezetőkkel dolgozunk, akik folyamatosan tartják a kapcsolatot kölcsönzött munkavállalóinkkal.
 • Kollegáink folyamatosan járják az országot, ezáltal lehetőséget biztosítunk arra, hogy az Ön lakóhelyéhez közel találkozzon állásainkkal, sőt akár a helyszínen jelentkezni is tudjon azokra így megspóroljuk Önnek az utazást.
 • Számos multinacionális nagyvállalattal állunk kapcsolatba, ezáltal kölcsönzött munkavállalóként folyamatos munkáltatásra van lehetőség (gördülékeny munkahelyváltás).
 • Otthonosan mozgunk az autóipar, elektronika ipar, és gyártás/termelés terültén.
 • Több cégnél kezdetben csak kölcsönzöttként lehet dolgozni. Kölcsönös elégedettség esetén azonban lehetőség nyílik a kölcsönbe vevő cég saját állományában kerülni.
 • Az ország minden megyeszékhelyén megtalálhatóak vagyunk, országos irodahálózatunk révén könnyen kapcsolatba tudnak lépni velünk.
 • Pályakezdő és megváltozott munkaképességű munkavállalóknak is tudunk munkát kínálni.
 • Ajánlói programunk révén lehetőséget kínálunk arra, hogy rokonait, ismerőset rokonai is munkához jutassa, amit 30.000 forint értékű vásárlási utalvánnyal is díjazunk.