Nyugdíjasmunka

 

A közérdekű nyugdíjas szövetkezetünk célja, hogy a még aktív időskorúak számára foglalkoztatást, munkaerőpiaci reaktivizálást biztosítson, a tagok gazdasági és szociális helyzetét előmozdítsa. A nyugdíjas szövetkezet célja továbbá, hogy a következő generációk számára a tagoknál felhalmozódott tudás, szakmai- és élettapasztalat átadásra kerüljön. A nyugdíjas szövetkezetünk által mind a munkavállaló, mind a munkáltatóik számára elérhetővé tesszük a nyugdíjas szövetkezet nyújtotta kedvező adózási lehetőségeket.

MIÉRT JÓ A NYUGDÍJAS MUNKAVÁLLALÓNAK A NYUGDÍJASSZÖVETKEZET?


A bruttó bérből csak 15% személyi jövedelemadót kell levonni. Minden 100 Ft bruttó bérből nettó 85 Ft-ot megkap a munkavállaló. Semmilyen egyéb levonás nincs!
A honlapunkon található kalkulátorral kiszámolhatja, hogy mennyivel többet kap kézhez bruttó fizetéséből, ha a szövetkezeten keresztül dolgozik.

Bármennyit kereshet, nem veszíti el a nyugdíját! A nyugdíjas szövetkezeten keresztül végzett munka nem minősül munkaviszonynak. Közszférában történő munkavállalás esetén nem minősül közalkalmazotti, illetve közszolgálati jogviszonynak.

Öregségi nyugdíjasok, és a nők 40 év jogosultsági idejének figyelembevételével megállapított nyugdíjban részesülők is dolgozhatnak kedvezményes adózással a nyugdíjas szövetkezeten keresztül.

Amennyiben nyugdíjasként jelenleg is van munkája, a kedvezményes adózású konstrukció arra is alkalmazható! Keressen minket, szívesen megismertetjük munkaadója illetékesével, hogyan alkalmazható a kedvezményes konstrukció az Ön munkaviszonyára, hogy Ön több pénzt vihessen haza, miközben ennek a kifizetése a munkáltatójának kevesebbe kerül.

Segítünk munkalehetőséget találni Önnek! Ha Ön nyugdíjasként dolgozni szeretne de még nincs munkahelye, akkor segítünk megtalálni az Ön elképzeléseinek legmegfelelőbb munkahelyet.

Munkabére terhére – a minimálbér 25%-ig – teljesen adómentesen kaphat Erzsébet-utalványt, még a 15% személyi jövedelemadó sem terheli! Ennek választása esetén munkabére egy része helyett (maximum az aktuális munkabér 25%-áig) fogyasztásra kész étel vásárlására felhasználható utalványt kap (Erzsébet-utalvány). Ez a juttatás teljesen adómentes, semmilyen levonás nem terheli.

MIÉRT JÓ A MUNKÁLTATÓNAK NYUGDÍJASSZÖVETKEZET?

 

A kifizetett bruttó bért nem terheli semmilyen közteher. Nyugdíjas szövetkezet tagjának foglalkoztatása esetén, a bruttó bér után nem kell közterheket fizetni. Sem a 19,5%-os szociális hozzájárulási adót, sem az 1,5%-os szakképzési hozzájárulást nem kell megfizetni.

A honlapunkon található kalkulátorral kiszámolhatja, hogy mennyivel kevesebbe kerül Önnek ugyanannyi bruttó bér kifizetése, ha nyugdíjas szövetkezeti tagot alkalmaz.

Amennyiben jelenleg is van nyugdíjas munkavállaló a cégében, a kedvezményes adózású konstrukció rájuk is alkalmazható! Keressen minket, szívesen megmutatjuk Önnek és nyugdíjas dolgozóinak, hogyan alkalmazható a kedvezményes konstrukció az Ön cégénél, hogy nyugdíjas alkalmazottai több pénzt vihessenek haza, miközben ennek kifizetése az Ön cégének kevesebbe kerül.

Kevesebb adminisztráció! A munkavállalókkal kapcsolatos adminisztratív terheket a nyugdíjas szövetkezet intézi (bérszámfejtés, szabadság, hiányzás, beléptetés, kiléptetés).

Rugalmas foglalkoztatás! A nyugdíjas szövetkezeten keresztül foglalkoztatott munkavállaló nem kerül a cég állományába, így a jogviszony megszűntetésével kapcsolatos procedúrától is mentesül a cég. A munkavállaló nem terheli a cég létszámkeretét. A munkája díjazásaként kifizetett díjazás, a cégnél nem bérköltségként jelenik meg, hanem igénybevett szolgáltatás díjaként (nem terheli a bértömeget)

A munkáltatónak csak a ténylegesen ledolgozott munkaórákat kell kifizetnie.